A BKV Vasúti Járműjavító Kft. folyamatosan bővülő CNC megmunkáló gépekkel történő alkatrészek gyártásával, különböző csapszegek, perselyek, nagy megmunkálási pontosságot igénylő összetett felületű alkatrészek elkészítésével (abroncsprofil esztergálás, használt abroncsok szabályzása) is foglalkozik.

Speciális forgácsolási technológiákat működtet a kerékpár abroncsok megmunkálására, a szerelt kerékpárok abroncsprofil szabályozására. Az általunk javított összes kötöttpályás jármű, illetve fődarab javításához szükséges különféle köszörült, hőkezelt alkatrészek gyártását is mi végezzük. Gyártóművi nagyjavítással egyenértékű felújítások elvégzéséhez szükséges műszaki és technikai feltételek adottak telephelyünkön, így pl. felrakó hegesztéssel javítható alkatrészek köre az utóbbi években kibővült, nem szorulunk külső erőforrás igénybevételére.
A villamos javítás során felhasználásra kerülő lemezalkatrészek gyártásához CNC vezérlésű lemezolló és élhajlító gépet használunk, ezzel a gyártási pontosság és az ahhoz szükséges idő a kor igényeinek megfelelően alakul. Ezenfelül a haszon járművek különféle vázelemeit is képes a Kft. kis és nagy sorozatban is rövid határidőre, jó minőségben előállítani.