A BKV Vasúti Járműjavító Kft. területén található a BKV Zrt. legnagyobb Tanműhelye. A tanműhely szervezésében jelenleg több mint 250 szakmunkástanuló duális gyakorlati képzése, valamint további közel 100 tanuló nyári gyakorlatának szervezése történik 14 szakmában.

Tanulóink Budapestről és Pest megye területéről érkeznek, jelenleg 32 iskolából.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által akkreditált tanműhelyben felkészült szakemberek segítségével és megfelelő technikai feltételek mellett sajátíthatják el a tanulók a szakmákat. A Tanműhelyünk korszerű gépekkel felszerelt, EU-s előírásoknak is megfelelő új hegesztő-kabinettel rendelkezik.

Oktatóink magas szakmai gyakorlattal rendelkeznek, folyamatos képzésekben vesznek részt, nagy empátiával végzik munkájukat. A duális képzésnek megfelelően a tanműhelyi feladatokon kívül a tanulóknak lehetőség nyílik még az üzem megfelelő területein is gyakorlati munkavégzésre, ezáltal valós körülmények között is gyakorolhatják a szakmai fogásokat. Az oktatás területén 5 fő dolgozik főállásban.

gulyas Gulyás Zoltán Szakmunkásképző csoportvezető (logisztikus, szállítmányozási ügyintéző tanulók oktatása)
  Csuhai János  Oktató (hegesztő)
heni Héni Tibor Oktató (karosszérialakatos, szerkezetlakatos, hegesztő, gépi forgácsoló, CNC forgácsoló, járműfényező, asztalos tanulók oktatása)
sebestyen Sebestyén Tibor Oktató (elektronikai műszerész, mechanikai műszerész, villanyszerelő, mechatronikai technikus tanulók oktatása)
sasvari Sasvári Krisztina Adminisztrátor (informatikus tanulók oktatása)

Őket egészíti ki az üzem területén 25 nagy gyakorlattal rendelkező megbízott oktató, akik mellett már kisebb létszámú csoportokban végezhetőek a feladatok.

2013-ban indult egy program, melynek keretében minden évben a szakmunkásvizsgák után több tanuló – akik az adott tanévben a szakmájukban a legjobban teljesítettek – kapott álláslehetőséget a BKV Vasúti Járműjavító Kft.-nél. Ez a program azóta is tart. Az így felvett tanulók jelentős része jól beilleszkedik, és hosszú távra tervezve erősíti a Kft.-t. Attól az évtől kezdve minden évben kiosztásra kerül az „Év legjobb tanulója” díj is, mely oklevéllel, ajándék könyvvel, és pénzjutalommal jár.

A Tanműhelyben lehetőség nyílik szakmunkásvizsgák lebonyolítására is, mellyel már több iskola is élt.

Igény esetén szervezünk iskolák részére csoportos üzemlátogatást is. (Erről bővebben a tanműhelyvezetőnél lehet érdeklődni)

Külső szakmai kapcsolatokat tekintve jó kapcsolat alakult ki a BKIK-val (legfőként a Járműipari Tagozattal és az Oktatási Igazgatósággal), több rendezvényükön veszünk részt, illetve a PMKIK-val, de hasonlóan jó a kapcsolatunk a Magyar Autóklubbal. Rendszeresen találkozhatnak velünk pályaválasztási kiállításokon, börzéken Budapesten és Pest Megyében egyaránt.

Több nemzetközi programban sikerült együttműködni külföldi partnerekkel. Voltak nálunk tanulók többek között Kölnből, Bécsből, Kassáról, és Törökországból is rendszeresen jönnek, és a mi tanulóink ellátogattak gyakorlatra Milánóba, Bécsbe. (a BKIK szervezésében, illetve az ERASMUS+ program keretében)

Kiemelt feladatunknak tartjuk a szakmák széles körű megismertetését, ezért rendszeresen szervezünk a tanulók részére gyárlátogatást és üzemlátogatást. (BKV Zrt. üzemei, VW, Suzuki, Audi)

Lehetőségünk szerint ellátogatunk különböző múzeumokba, pl Hadtörténeti Múzeum, Városi Tömegközlekedési Múzeum (BKV Zrt. Szentendre), Nemzeti Múzeum.

A tanulóknak a gyakorlati foglalkozás mellett alkalmuk nyílik sportversenyeken részt venni. Évente kétszer tartunk lövészversenyt a BKV Technikai és Tömegsportklubok Egyesülete segítségével, de számos más sportolási lehetőség is van: asztalitenisz és labdarúgás.

A képzés a jogszabályoknak megfelelően BKV Zrt.-vel kötött Tanulószerződés (szakmai gyakorlati oktatás) vagy Együttműködési megállapodás (nyári összefüggő gyakorlat) alapján történik, amely pénzbeli juttatás, étkezési utalvány, utazási igazolvány, munkaruha, és tisztálkodó szerek biztosítását is tartalmazza.

Bővebb információ a 434-5332-es vagy a 06-20-338-0749-es telefonszámon illetve a gulyas.zoltan@vjsz.hu e-mail címen kérhető Gulyás Zoltán tanműhelyvezetőtől.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gulyás Zoltán

tanműhelyvezető

Print Friendly
FacebookTwitterGoogle+Megosztás